El coro

El Cor de la Vila de Godella va començar la seua activitat en la primavera de 1994. Al llarg de la seua trajectòria ha oferit diversitat de concerts en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana, tant en solitari com al costat d’altres agrupacions musicals.

Des de 1996 participa cada Nadal en el concert “Cançons de Nadal a Godella”, al costat dels cors de la població. Anualment organitza concerts estacionals, com “Música a L’Estiu a Godella” i el “Concert de Tardor”, o els “Aperitius musicals”, concerts de petit format que solen ser oferits en llocs singulars de la població.

Ha col·laborat en diferents gales benèfiques organitzades per col·lectius socials de Godella, com l’Associació contra el Càncer, Cáritas, Casal de la Pau, etc. participant en la posada en escena de la sarsuela “La cançó de l’oblit” i l’òpera “L’elissir d’amore”. Ha oferit diversos concerts de música religiosa interpretant obres com “Membra Jesu Nostri”, de Bustehude, la “Passió segons Sant Marcos”, de Keiser o el “Gloria” i el “Magnificat” de Vivaldi entre altres, acompanyades per diferents conjunts instrumentals i solistes com Sandra Ferrández i Cristina Faus.

En 2010 va guanyar el primer premi del III Certamen Popular de Cors Solidaris VI Dia d’Àfrica a Natzaret.

Al llarg dels anys ha realitzat concerts temàtics entorn del cinema, els musicals, la poesia, la música dels anys 70, etc. En 2015 va presentar una adaptació de l’obra de Kart Jenkins, “L’home armé”, amb el títol “Una cant per la pau” amb la col·laboració de la soprano Marina Monzó.

En 2018 va convocar el I Concurs de composició coral d’obres per a cor mixt, l’obra guanyadora del qual “T’endinsaves al fons de l’idioma” de Sergi Bosch Alcaina, va ser estrenada en el concert commemoratiu del XXV aniversari del cor celebrat en el Palau de la Música de València al juny de 2019. Aquest concert va ser la culminació d’un any ple d’actes, concerts, publicacions i una exposició retrospectiva de la història del cor.

Des de l’inici de la pandèmia de 2020 ha continuat la seua activitat adaptant-se a les circumstàncies amb trobades virtuals i assajos en línia. El cor ha ampliat nous horitzons amb la creació de “l’Espai Cultural”, un cicle de tertúlies que compta amb personalitats de diferents àmbits artístics i científics (cantants, compositors, directors de cor, biòlegs, físics, etc.). És una faceta més d’un cor que cuida el component social per a oferir un entorn amable i integrador en el qual gaudir de la música.

Fins octubre de 2023 ha estat dirigit per José Tomás Poveda.

Actualment el seu director és Jesús Blasco.

En 2024 el Cor de la Vila celebrarà el seu 30 aniversari.


El Cor de la Vila de Godella comenzó su actividad en la primavera de 1994. A lo largo de su trayectoria ha ofrecido diversidad de conciertos en diferentes poblaciones de la Comunidad Valenciana, tanto en solitario como junto a otras agrupaciones musicales. 

Desde 1996 participa cada Navidad en el concierto “Cançons de Nadal a Godella”, junto a los coros de la población. Anualmente organiza conciertos estacionales como “Música a l’Estiu a Godella” y  el “Concert de Tardor”, al igual que los “Aperitivos musicales”, conciertos de pequeño formato que suelen ser ofrecidos en lugares singulares de la población.

Ha colaborado en diferentes galas benéficas organizadas por colectivos sociales de Godella, como la Asociación contra el Cáncer, Cáritas, Casal de la Pau, etc. participando en la puesta en escena de la zarzuela “La canción del olvido” y la ópera “L’elisir d’amore”. Ha ofrecido diversos conciertos de música religiosa interpretando obras como “Membra Jesu Nostri”, de Buxtehude, la “Pasión según San Marcos”, de Keiser o el “Gloria”  y el “Magnificat” de Vivaldi entre otros, acompañadas por diferentes conjuntos instrumentales y solistas como Sandra Ferrández y Cristina Faus.

En 2010 ganó el primer premio del III Certamen Popular de Cors Solidaris VI Dia d’Àfrica a Natzaret. 

A lo largo de los años ha realizado conciertos temáticos en torno al cine, los musicales, la poesía, la música de los años 70, etc. En 2015 presentó una adaptación de la obra de Karl Jenkins, “L’homme armé”, con el título “Un cant per la pau”, con la colaboración de la soprano Marina Monzó.

En 2018 convocó el I Concurso de composición coral de obras para coro mixto, cuya obra ganadora “T’endinsaves al fons de l’idioma” de Sergi Bosch Alcaina, fue estrenada en el concierto conmemorativo del XXV aniversario del coro celebrado en el Palau de la Música de Valencia en junio de 2019. Este concierto fue la culminación de un año lleno de actos, conciertos, publicaciones y una exposición retrospectiva de la historia del coro.

Desde el inicio de la pandemia de 2020 ha continuado su actividad adaptándose a las circunstancias con encuentros virtuales y ensayos online. El coro ha ampliado nuevos horizontes con la creación del «Espai Cultural”, un ciclo de tertulias que cuenta con personalidades de diferentes ámbitos artísticos y científicos (cantantes, compositores, directores de coro, biólogos, físicos, etc.). Es una faceta más de un coro que cuida el componente social para ofrecer un entorno amable e integrador en el que disfrutar de la música.

Hasta octubre de 2023 ha estado dirigido por José Tomás Poveda.

Actualmente su director es Jesús Blasco.

En 2024 el Cor de la Vila celebrará su 30 aniversario.