Saber més sobre el cor

El Cor de la Vila de Godella va començar la seua activitat en la primavera de 1994. Al llarg de la seua trajectòria ha oferit diversitat de concerts en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana, tant en solitari com al costat d’altres agrupacions musicals.

Des de 1996 participa cada Nadal en el concert “Cançons de Nadal a Godella”, al costat dels cors de la població. Anualment organitza concerts estacionals, com “Música a L’Estiu a Godella” i el “Concert de Tardor”, o els “Aperitius musicals”, concerts de petit format que solen ser oferits en llocs singulars de la població.

Ha col·laborat en diferents gales benèfiques organitzades per col·lectius socials de Godella, com l’Associació contra el Càncer, Cáritas, Casal de la Pau, etc. participant en la posada en escena de la sarsuela “La cançó de l’oblit” i l’òpera “L’elissir d’amore”. Ha oferit diversos concerts de música religiosa interpretant obres com “Membra Jesu Nostri”, de Bustehude, la “Passió segons Sant Marcos”, de Keiser o el “Gloria” i el “Magnificat” de Vivaldi entre altres, acompanyades per diferents conjunts instrumentals i solistes com Sandra Ferrández i Cristina Faus.

En 2010 va guanyar el primer premi del III Certamen Popular de Cors Solidaris VI Dia d’Àfrica a Natzaret.

Al llarg dels anys ha realitzat concerts temàtics entorn del cinema, els musicals, la poesia, la música dels anys 70, etc. En 2015 va presentar una adaptació de l’obra de Kart Jenkins, “L’home armé”, amb el títol “Una cant per la pau” amb la col·laboració de la soprano Marina Monzó.

En 2018 va convocar el I Concurs de composició coral d’obres per a cor mixt, l’obra guanyadora del qual “T’endinsaves al fons de l’idioma” de Sergi Bosch Alcaina, va ser estrenada en el concert commemoratiu del XXV aniversari del cor celebrat en el Palau de la Música de València al juny de 2019. Aquest concert va ser la culminació d’un any ple d’actes, concerts, publicacions i una exposició retrospectiva de la història del cor.

Des de l’inici de la pandèmia de 2020 ha continuat la seua activitat adaptant-se a les circumstàncies amb trobades virtuals i assajos en línia. El cor ha ampliat nous horitzons amb la creació de “l’Espai Cultural”, un cicle de tertúlies que compta amb personalitats de diferents àmbits artístics i científics (cantants, compositors, directors de cor, biòlegs, físics, etc.). És una faceta més d’un cor que cuida el component social per a oferir un entorn amable i integrador en el qual gaudir de la música.

Fins octubre de 2023 ha estat dirigit per José Tomás Poveda.

Actualment el seu director és Jesús Blasco.